Vervoerdersaansprakelijkheid

 


Voordelen van onze vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering

1. Kies uw eigen dekking

Kies de dekking u het beste bij u en uw onderneming past, zodat u altijd goed verzekerd bent.

2. Voor transportondernemingen

Deze vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering is bedoeld voor de professionele transportonderneming die goederen voor derden vervoert: internationale transportbedrijven, vervoerders met gespecialiseerd vervoer (koel, vries en verhuis), transporteurs met lokale distributie en koeriers.

 

Wat is er allemaal verzekerd?

  • Aansprakelijkheid van de vervoerder voor schade ontstaan tijdens binnenlands vervoer (AVC) en grensoverschrijdend vervoer (CMR) binnen Europa.
  • Standaard verzekerd bedrag is €375.000,-

Lees voor meer informatie de voorwaarden vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering.

 

Aanvullende dekkingen

Aansprakelijkheid als expediteurs

Dit is de aanvullende dekking betreffende de aansprakelijkheid als expediteur voor vervoer over de weg. Alleen de vervoersmogelijkheden worden bemiddeld en u rijdt dus zelf niet.

Vervoerdersaansprakelijkheid van koeriersdiensten over de weg

Aansprakelijkheid van de koerier als pakketvervoerder voor schade aan zaken die u vervoert. De vergoeding bedraagt maximaal €50.000,- per gebeurtenis. Deze verzekering is alleen voor koeriers die werken volgens de Algemene voorwaarden voor Koeriersdiensten of onder Algemene Vervoerscondities of Convention Relative au Contract de Transport International de Marchandises par la Route.

Chauffeursverzekering

Schade door verlies of beschadiging van persoonlijke bezittingen van de chauffeur en/of de bijrijder.

Physical distribution

Aansprakelijkheid van de vervoerder voor schade aan zaken van derden ontstaan tijdens de opslag daarvan.

Vertragingskosten

Het gaat hierbij om de kosten die het gevolg zijn van vertraging tijdens het transport, bijvoorbeeld een wegblokkade. De vergoeding hiervan is €500 per 24 uur, of een deel daarvan. Er vindt een vergoeding plaats bij schade voor elk vervoermiddel dat door de wegblokkade is getroffen, met een maximum van 21 aaneengesloten dagen. Per schadegeval geldt een eigen risico van €500,-.

keurmerk adfiz
keurmerk rma
keurmerk nvga