Nieuwsarchief

Hein 13x18

Op 29 augustus is Hein van Helvoort helaas op 63-jarige leeftijd na een kort ziektebed overleden. Voor ons nog heel onwerkelijk en niet te bevatten. Hein was voor velen een voorbeeld en een leermeester. Hij was altijd goed voor zijn mensen en degenen die hij liefhad. We gaan hem missen als ondernemer en als mens.

Wij wensen Mary, Tatum, Kelly, Britt, Jochem en de kleinkinderen heel veel sterkte met dit grote verlies.

Directie en medewerkers

Van Helvoort Register Makelaars in Assurantiën B.V.

Hieronder vindt u antwoord op de meest gestelde vragen met betrekking tot uw reis- en annuleringsverzekering en het coronavirus.

Het coronavirus is bij mij vastgesteld vlak voor vertrek. Kan ik een beroep doen op mijn annuleringsdekking?

Bent u via ons bij ASR verzekerd? Vanaf 7 juni 2021 geldt het volgende: Bent u op het moment van boeken niet besmet met corona, maar raakt u vlak voor vertrek onverhoopt besmet en kunt u dit aantonen? Dan kunt u een beroep doen op uw annuleringsverzekering.

Mijn reisbestemming heeft geen negatief reisadvies (code groen of geel). Biedt mijn reisverzekering dekking tijdens mijn reis?

Uw reisverzekering biedt dekking. Hierbij geldt onder andere het volgende:

 • Hebt u geneeskundige kosten meeverzekerd? Dan zijn de kosten van een geneeskundige of tandheelkundige behandeling die u tijdens uw reis plotseling moet ondergaan verzekerd als aanvulling op de vergoeding van uw zorgverzekering. Let op: uw zorgverzekering moet ook dekking bieden in het land waar u op reis bent. Er wordt uitsluitend een aanvullende vergoeding vanuit uw reisverzekering gedaan.

 • Noodzakelijke extra reis- en verblijfskosten van u en, als dat noodzakelijk is, van 1 meereizende persoon, als gevolg van ernstige ziekte zijn verzekerd.

 • Geldt er in het land van uw reisbestemming een quarantaineverplichting bij aankomst? Dan zijn de extra reis- en verblijfskosten niet verzekerd

Blijft mijn reisverzekering geldig als ik door het coronavirus langer op reis ben dan gepland?

Duurt uw reis door onvoorziene vertraging, buiten uw wil om, langer dan dit aantal geplande dagen? Dan blijft uw reisverzekering geldig tot het eerst mogelijke moment dat u naar huis kunt terugkeren.

Ik ben op reis en heb extra reis- en verblijfkosten omdat ik door het coronavirus langer op mijn reisbestemming moet blijven (uitreisverbod). Is dit verzekerd?

Nee. Neem hiervoor contact op met uw reisorganisatie, hotel of vervoersmaatschappij.

Vanaf 1 juli heeft u als klant de keuze om uw WA-autoschade door ons af te laten handelen. Bij schade aan uw auto door andermans toedoen moest u, wanneer u niet allrisk verzekerd bent, zelf naar de verzekeraar van de aansprakelijke partij stappen. De Directe Schadeafhandeling brengt daar vanaf 1 juli 2021 verandering in. Deze geeft u als klant de keuze om de schade door de eigen verzekeraar af te laten handelen.

DirecteSchadeafhandeling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat zijn de voordelen voor u?

De verandering naar de Directe Schadeafhandeling heeft diverse voordelen:

 • U klopt gewoon aan bij ons en meldt uw schade;
 • De schade wordt eenvoudiger afgehandeld voor u;
 • U behoudt het recht om de verzekeraar van de aansprakelijke partij aan te spreken;
 • U als klant hóeft niet meer zelf in gesprek te gaan met de aansprakelijke partij;
 • Bent u verzekerd via ons? Dan nemen wij de aansprakelijkheidsstelling richting de verzekeraar van u over.

 

Wanneer is Directe Schadeafhandeling van toepassing?

 • Bij een botsing van een personenauto, verzekerd op een particuliere polis, met een ander motorrijtuig;
 • Wanneer de bestuurder van het andere motorrijtuig geheel of gedeeltelijk aansprakelijk is voor de botsing;
 • Zowel de personenauto als het andere motorrijtuig moet zijn voorzien van een Nederlands kenteken geregistreerd bij RDW.

 

Wanneer is Directe Schadeafhandeling niet mogelijk?

 • Bij letsel- en overlijdensschade;
 • Wanneer de aansprakelijke partij onbekend of onverzekerd is;
 • Wanneer de aansprakelijkheid niet komt vast te staan;
 • Wanneer er geen geldige WAM-verzekering is (geschorst, niet toegestane WAM-uitsluiting).
 • Waar sprake is van gebruik van alcohol, drugs, medicijnen of andere middelen die de rijvaardigheid beïnvloeden, fraude, of als de bestuurder niet mag rijden.

Is een heftruck of pompwagen WAM-plichtig als deze uitsluitend op eigen terrein gebruikt wordt? En hoe zit het met de aansprakelijkheid bij werkmaterieel in mijn eigen loods? Hoe zit het verzekeringstechnisch met schade die ontstaat tijdens laden en lossen?


Registratie- en kentekenplicht landbouwvoertuigen

Door het wetsvoorstel Implementatie richtlijn registratie- en kentekenplicht trekkers krijgen landbouw- of bosbouwtrekkers op wielen (LBT), motorrijtuigen met een beperkte snelheid (MMBS), mobiele machines (MM) en de aanhangwagens van deze voertuigen een kentekenplicht. Dit wetsvoorstel is goedgekeurd door de Eerste Kamer. Bijgaand een overzicht hoe de registratieen kentekenplicht zal gaan voor en na 1 januari 2025.

Wassenberg202101

Vanaf juli 2020 versturen wij actief enquêtes naar onze relaties met betrekking tot de tevredenheid over de schadeafwikkeling. Elk half jaar verloten wij onder de deelnemers een dinerbon. De loting van januari heeft afgelopen woensdag plaatsgevonden en dhr. Wassenberg is als winnaar uit de bus gekomen. De prijs is inmiddels aan hem overhandigd. Nogmaals van harte gefeliciteerd!

Daim van Dijk heeft mooie dronebeelden gemaakt van ons bedrijfspand in Gemert. Hieronder ziet u het filmpje.

keurmerk adfiz
keurmerk rma
keurmerk nvga