Nieuwsarchief

Auto ongeluk

Een nieuwe afspraak tussen autoverzekeraars moet het binnenkort makkelijker maken om de schade door een ongeluk te verhalen op de tegenpartij. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft toestemming gegeven voor de regeling waarbij verzekeraars de schade onderling gaan verrekenen.

Nu moet je de schade nog verhalen op de verzekeraar van degene die het ongeluk veroorzaakt heeft. Door de nieuwe afspraken kun je dat straks bij je eigen verzekeraar doen.

Volgens de ACM scheelt dat veel tijd en administratieve rompslomp. De toezichthouder vindt het wel belangrijk dat consumenten de vrijheid houden om de schade op de verzekeraar van de veroorzaker te verhalen als ze denken dat dit gunstiger is. Verzekeraars moeten expliciet melden dat er twee opties zijn en dat het aan de verzekerde is om te kiezen.

De ACM waarschuwt ook dat verkeringsmaatschappijen de regeling niet mogen misbruiken om concurrenten te benadelen. "Nieuwe schadeverzekeraars moeten zich eenvoudig, op basis van eerlijke en objectieve criteria, bij deze regeling kunnen aansluiten", zegt directeur Mededinging Michiel Denkers dinsdag in een toelichting.

De nieuwe regeling wordt waarschijnlijk halverwege volgend jaar van kracht. Na een half jaar bekijkt de ACM of de afspraak tot een echte verbetering heeft geleid.

Bron: Nu.nl
Foto: ANP

keurmerk adfiz
keurmerk rma
keurmerk nvga