Woonhuis-/ gebouwenverzekering

 


Voordelen van onze woonhuisverzekering

1. Bescherming tegen onderverzekering

Onderverzekering betekent dat het verzekerde bedrag van uw woning lager is dan de herbouwwaarde. Gebruikt u de herbouwwaardemeter voor het bepalen van het bedrag van uw opstal, dan beschermen wij u tegen onderverzekering tot 25% van het verzekerd bedrag.

2. Dekking bijkomende schade

Onze gebouwverzekering is standaard heel compleet. Heeft u een huis met een tuin, dan is het prettig om te weten dat schade aan tuin en beplanting is meeverzekerd. Kunt u door schade niet in uw huis wonen, dan bent u verzekerd tegen de kosten van onderdak elders. Bovendien worden kosten van beredding, expertise en opruimen onbeperkt vergoed.

3. Schadevrije jaren worden beloond

De gebouwverzekering is onderdeel van ons Privépakket 2020. Bij 2 of meer verzekeringen uit het Privépakket krijgt u van ons een pakketkorting. Hoe meer verzekeringen u via ons afsluit, des te meer korting ontvangt u. Wilt u weten hoeveel korting u krijgt? Neem dan contact op met één van onze adviseurs via 0492 37 11 00.

Persoonlijk advies

Omdat wij belang hechten aan een persoonlijk en speciaal op uw situatie afgestemd advies, kunnen wij u online geen offerte geven. Voor een vrijblijvende offerte belt u naar 0492 37 11 00. Een van onze adviseurs helpt u dan graag verder.

 

Wat is er verzekerd?

Met de gebouwverzekering bent u verzekerd voor schade door brand en plotselinge, onverwachte gebeurtenissen van buitenaf.

U kunt hierbij denken aan schade aan uw woning, bijgebouw of tuin door:

 • Inbraak
 • Brand
 • Blikseminslag
 • Hagel en sneeuw
 • Ontploffing
 • Instorting
 • Aanrijding
 • Neerstortende vliegtuigen
 • Stormschade (soms geldt hiervoor een eigen risico)

Daarbij bent u verzekerd tegen de kosten van onderdak elders, als uw woning onbewoonbaar is.

Kosten van beredding, expertise en opruimen worden onbeperkt vergoed en ook schade aan (nagelvaste) eigendommen van derden is bij ons verzekerd.

 

Wat is er niet verzekerd?

Standaard bent u niet verzekerd voor het glas in uw woning. Hiervoor kunt u wel de aanvullende dekking glas afsluiten. Opgelopen schade wordt dan niet in geld, maar in glas uitgekeerd. Gebroken of beschadigde ruiten worden zo snel mogelijk vervangen. Tijdelijke noodvoorzieningen vallen ook onder deze verzekering.

Download onze voorwaarden woonhuisverzekering voor een compleet overzicht van wat er wel en niet verzekerd is.

 

Eigen risico

Voor stormschade geldt in bepaalde gevallen een eigen risico. Bekijk voor een compleet overzicht van deze gevallen de voorwaarden woonhuisverzekering (pdf).

 

Wat kunt u nog meer verzekeren?

De woonhuis-/gebouwverzekering valt onder het van Helvoort Privé Pakket (VHPP). Dit pakket is een bijzonder complete verzekering waarmee u in één pakket de meest voorkomende verzekeringen op het gebied van wonen kunt onderbrengen.

U kunt bij het VHPP kiezen uit 17 verschillende verzekeringen. Voor elk van die verzekeringen kunt u in het pakket rekenen op een zeer ruime dekking. U hoeft zich bovendien geen zorgen te maken over onverwachte uitsluitingen. Het Van Helvoort Privé Pakket doorstaat elke vergelijking met andere verzekeringen. Beter nog, elke vergelijking valt in het voordeel van het Privé Pakket uit.

Bij het Van Helvoort Privé Pakket kunt u als het ware uw eigen pakket samenstellen. U kunt verder kiezen uit de volgende modules:

Kiest u voor twee of meer verzekeringen uit dit pakket, dan ontvangt u van ons een pakketkorting. Hoe meer verzekeringen u afsluit, hoe hoger de pakketkorting.

* De aanhangwagen-, bromfiets- en rechtsbijstandverzekering tellen niet mee voor het aantal verzekeringen voor de pakketkorting. Deze verzekeringen profiteren wel van de pakketkorting van de overige schadeverzekeringen.

 

Extra informatie

Extra korting

Bij één of meer verzekeringen uit ons Privépakket bieden wij u een korting aan. Hoe meer verzekeringen, des te hoger de korting. Voor de exacte korting kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers via 0492 37 11 00.

Looptijd gebouwverzekering

Onze gebouwverzekering hoort tot het Van Helvoort Privépakket. Heeft u meer verzekeringen uit dit pakket dan hebben deze allemaal dezelfde verlengingsdatum. De gebouwverzekering loopt vanaf het moment van afsluiten tot de verlengingsdatum van het pakket (maximaal 1 jaar).
Daarna wordt de gebouwverzekering ieder jaar op de verlengingsdatum verlengd met 1 jaar. Na de verlenging is de verzekering op elk moment opzegbaar met 1 maand opzegtermijn.

Schade melden

Schade aan uw inboedel kunt u op twee manieren aan ons doorgeven:
 1. Via het online schadeformulier
 2. Via een papieren schadeformulier. U kunt hier de pdf downloaden. Vul deze zo volledig mogelijk in en stuur hem per post of e-mail hem naar ons toe.

Natuurlijk kunt u ook altijd persoonlijk contact opnemen met één van onze medewerkers van de afdeling schade:
(0492) 37 11 67
(0492) 37 11 65
(0492) 37 11 71
(0492) 37 11 61
(0492) 37 11 76

Spoed buiten kantoortijden?

Bij SPOED buiten kantoortijden kunt u bellen naar 06 475 641 29. U krijgt dan één van onze medewerkers van de afdeling schade aan de lijn die u zal helpen/begeleiden bij uw schade.

Wijzigingen doorgeven

Geef wijzigingen in uw gezinssituatie, woonsituatie of een verhuizing altijd zo spoedig mogelijk aan ons door. Deze wijzigingen kunnen namelijk invloed hebben op uw verzekeringen en de premie die u betaalt. In de voorwaarden van de gebouwverzekering staat precies welke wijzigingen u aan ons door moet geven. Vul hier ons wijzigingsformulier in om direct uw wijziging(en) door te geven.

Voorwaarden en brochures

Verzekeringskaarten

keurmerk adfiz
keurmerk rma
keurmerk nvga