Kortlopende annuleringsverzekering

 


Wat is een kortlopende annuleringsverzekering?

Een kortlopende annuleringsverzekering sluit u speciaal af voor één vakantie. Hiermee voorkomt u een financiële tegenvaller bij annulering van uw reis. U bent verzekerd voor onderdelen van uw reis die u vooraf heeft geboekt en betaald, zoals uw accommodatie, vlucht en huurauto. Ook als u meer dan acht uur vertraging heeft of uw reis onverwacht moet afbreken, bent u hiervoor verzekerd. Voorwaarde is wel dat u de verzekering uiterlijk 7 dagen na het boeken van de reis afsluit.

 

Duur van de verzekering

De verzekering gaat in op de datum dat u de verzekering afsluit. De annuleringsverzekering eindigt bij reisarrangementen op de dag van terugkomst en bij huurovereenkomsten op de laatste dag van de huurperiode. De verzekering moet uiterlijk 7 dagen na het boeken van het reisarrangement worden afgesloten. Neem voor het afsluiten van een kortlopende annuleringsverzekering contact op met één van onze adviseurs via 0492 - 37 11 00.

 

Extra informatie

Bewaar uw boekingsbewijs of rekening

U heeft recht op hulp of vergoeding bij de kortlopende annuleringsverzekering als u uw boekingsbewijs kunt laten zien. Bewaar bijvoorbeeld het boekingsbewijs voor uw vliegtickets, uw reserveringsformulier of de rekening van de camping.

Looptijd kortlopende annuleringsverzekering

De verzekering gaat in op de datum dat u de verzekering afsluit. De annuleringsverzekering eindigt bij reisarrangementen op de dag van terugkomst en bij huurovereenkomsten op de laatste dag van de huurperiode. De verzekering moet uiterlijk 7 dagen na het boeken van het reisarrangement worden afgesloten.

Schade melden

 • Als u uw vakantie voortijdig moet afbreken kunt u dag en nacht contact opnemen met de ANWB Alarmcentrale op +31 70 314 56 56 voor advies en/of begeleiding (alleen voor kortlopende annuleringsverzekering via Unigarant).
 • Als u uw vakantie vooraf moet annuleren kunt u het beste direct contact opnemen met één van onze medewerkers van de afdeling schade:
  (0492) 37 11 67
  (0492) 37 11 65
  (0492) 37 11 71
  (0492) 37 11 61
  (0492) 37 11 76

Voorwaarden en brochures

Verzekeringskaarten

keurmerk adfiz
keurmerk rma
keurmerk nvga